de kracht van kintsugi

Kintsugi is origineel een japanse kunst waarbij gebroken stukken opnieuw aan elkaar worden gelijmd.

Het is echter veel meer dan dat… bij kintsugi ga je op een creatieve manier aan de slag met jezelf … iedereen heeft immers ervaringen of ¨breuken¨ uit het verleden. Het doel van kintsugi is niet om die breuken ook letterlijk perfect aan elkaar te lijmen maar wel om iets nieuws te laten ontstaan… we lijmen het verleden (de breuken) en leggen er een goudlaagje over.

Zo verwerken we een stukje het verleden en kijken naar misschien iets dat ogenschijnlijk niet perfect is, maar iets dat nog waardevoller en ja, in vele gevallen zelfs mooier is.

Kintsugi kan in workshops maar ook in individuele sessies of per 2 personen gevolgd worden. Het is een ideale moeder – dochter activiteit, een bijpraat moment voor bubbel vriendinnen of gezin, maar ook een momentje me-time…

Voor wie? voor iedereen die graag creatief aan de slag gaat, geen voorkennis nodig. Kintsugi kan emotioneel, spannend, creatief maar ook gewoon … fun zijn.

Je mag dus je eigen (eventueel gebroken) voorwerpen meebrengen of wij voorzien voor jou objecten in keramiek, hout of glas om mee te werken.

Heeft u nog voorwerpen die een hoekje of een kantje missen? die gebroken zijn? maar waar u geen afscheid van wilt nemen? Ook hierbij kan Kintsugi een oplossing bieden. Laten we er samen iets moois van maken!

Re-aX

Wil je graag meer info of een afspraak maken?

info@reax.be

0473 67 08 47

Hazenpad 11
2560 Nijlen